• Zen-buddhisté pochodovali Prahou. Každý šel jinudy.

    Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zen-buddhisté pochodovali Prahou. Každý šel jinudy.
    8.8.2012 /  Humor, Společnost

    Při absenci skandovaných hesel a transparentů tak mohl u neinformovaných Pražanů pochod proběhnout téměř bez povšimnutí. Vzhledem ke spontánnosti akce nebylo možné odhadnout počet účastníků, jisté je, že v ulicích Prahy bylo včera zhruba 400 000 obyvatel, ovšem ne každý z nich si byl vědom probíhajícího pochodu svolaného prostřednictvím sociálních sítí.

    Organizátor shromáždění, velmistr Středočeské Arcidiecéze Zenu mnich Avinaš Jeřábek se včera ve večerních hodinách netajil smíšenými pocity: „Jsem rád, že jsme se po celou dobu pochodu nesetkali s žádnými projevy netolerance nebo strachu, pravicoví extremisté zůstali doma, ani prodejci na trasách neměli potřebu zabednit výlohy proti vandalismu. Na druhou stranu lhostejnost obyvatel byla místy až zarážející.“

    Jediný incident zaznamenala Policie ČR poblíž Stavovského divadla, kde starší manželský pár napadl jednoho z účastníků a několik minut mu bránil v pochodu. Manželé byli vyzváni k podání vysvětlení a pokoušeli se hájit tím, že účastníka pochodu považovali za bloudícího turistu, kterému chtěli ukázat cestu. Přestupek byl vyřešen na místě udělením blokové pokuty.

    Další info naleznete zde: http://www.infobaden.cz/2011/08/29/zen-buddhiste-pochodovali-prahou-kazdy-sel-jinudy/

    Posted by ota.lunak @ 17:11

Comments are closed.